12:00

Rosengård FF

Referat: AIF Barrikaden - Rosengård FF

Startelva: Max – Erik Larsson (nyförvärv), Olle, Alex E, Hicham – Sebastian A, Alex M, Shershah, Josef – Jimmy, Motaz

Avbytare var Vasilis som kom in som anfallare efter 13 min – en position han sen huvudsakligen spelade i även om han också hade en period som högermittfältare, Paa som kom in som innerback efter 22 min och blev kvar där matchen ut, Amine som kom in som innermittfältare efter 27 min och spelade i den positionen tills han blev utbytt mot slutet av andra halvlek och sist men inte minst (se nedan!) Mikael som spelade sista 25 på topp.

Vi fick en fruktansvärd start på matchen. Redan efter mindre än 6 minuters spel stod det 2-0 till våra gäster. Därefter hade de först två frilägen, där Max vid båda tillfällena gjorde mycket fina räddningar, innan de sköt en straff i stolpen. I den 24:e min var det sen ändå dags för 3-0.

Så långt spelade vi utan någon som helst struktur vilket till stor del berodde på att snacket mellan spelarna var obefintligt vilket i och för sig kanske inte heller är helt förvånande eftersom många i laget aldrig tidigare spelat med varandra (fast det är ju å andra sidan inget nytt fenomen, Erik L som debuterade idag var den 41:a spelaren vi använt i årets B-lagsserie)
Amines och Paas inträde på planen skapade ett större lugn och med det kom också ett riktigt konstruktivt spel igång.

Visserligen var väl en del av orsaken att Rosengårdsspelarna började bli väldigt nonchalanta men det var nog inte hela sanningen bakom att vi nu inte bara tog över spelmässigt utan också hade många riktigt fina anfallskombinationer med många spelare involverade. Två av dem slutade med fina avslutslägen för Motaz som nu ofta var på rätt plats. Tyvärr resulterade inget av dem i något mål. Det första avslutet tog i stolpen och det andra gick tätt utanför.

Andra halvlek började för oss precis som den första – med ett baklängesmål nästan innan den börjat. Det var lite trist eftersom det kändes som att vi om vi bara fick hål på dem t.o.m. skulle kunna komma ikapp dem men att det nu borde vara helt kört. Man upplevde det dock inte som att vi gav upp utan höll jämna steg spelmässigt med dem. Vi kombinerade även nu rätt bra och kom till många inläggslägen på vilka vi dock nästan ständigt lyckades träffa en orange spelare omringade av 3-4 vita (vår färg för dagen). Nu var det i sanningens namn inte så svårt att hålla bollen inom laget eftersom tempot som aldrig varit särskilt högt nu sjönk ytterligare samtidigt som hemjobbet i båda lagen blev allt sämre så att lagen blev extremt långa och ytorna därmed enorma.

I mitten av halvleken sjönk spelkvalitén markant och lagen bytte boll med varann efter i stort sett varje spark. Det enda noterbara som hände under denna period var att Rosengård i den 71:a min ökade till 5-0.

Med 10-15 min kvar höjde vi oss rejält och inte BARA som man kan förledas att tro på grund av den för dagen spelande tränarens målvakts-Mikael intåg på planen. Vi dominerade nu totalt och i den 81:a min kom det som, när vi summerar säsongen, med största säkerhet kommer att bedömas som årets mål. På ett inlägg från högerkanten av Alex M visade just Mikael prov på en nästan osannolik känslighet och speluppfattning när han kom vid bortre stolpen och med en lätt volleytouch närmast smekte upp bollen i krysset. Det måste ha gått rysningar genom den för dagen i huvudsak kvinnliga publiken.

Bara dryga minuten senare var Mikael nära att bli tvåmålsskytt när han höll sig väl framme på nytt men målvakten avvärjde situationen i sista stund. Vi radade nu upp målchanser i parti och minut och utöver de två ovannämnda hade vi ytterligare 4 jättechanser på de få kvarvarande minuterna. Först hade Shershad ett jätteskott mot krysset där målvakten fick sträcka på sig ordentligt för att få ut den till hörna, därefter hade Alex M ett skott som gick via målvakten i stolpen, ytterligare någon minut senare kom Vasilis helt fri men avslutade aldrig utan hann stoppas av en försvarare, enligt många med så ojusta medel att de borde resulterat i en straff och som kronan på verket kom ytterligare en reducering en minut före slutsignalen när Hicham tog sig fram med kraft längs hela högersidan och därefter slog en vältajmad passning in till Shershad som avslutade med ett elegant skott upp mot målvaktens vänstra kryss.

Under denna sista 10-minutersperiod hann också Rosengård med två klara målchanser, där Max på nytt räddade oss, så den var synnerligen händelserik.

Summerar man det hela så var de helt överlägsna första 25 men under resterande dryga timme av matchen var det faktiskt vi som hade både det bästa spelet och de flesta målchanserna så slutresultatet blev faktiskt till slut synnerligen missvisande. Rosengård hade två-tre individuellt riktigt duktiga spelare men ett ganska ojämnt lag.

Efter ännu ett succéinhopp som utespelare av Mikael är den fråga allt fler ställer sig om det verkligen är försvarbart att låta en sådan utetalang bli kvar i målet när t.ex. Max spel idag visar att vi har om inte fullgoda så dock ersättare att kasta in mellan stolparna.

Statistik: Hörnor: 4-6 Avslut på mål: 8-9 Avslut utanför: 8-4